Március 6-án Csányi Sándor is ellátogatott a Fazekas+ Fesztiválra. A Jászai Mari-díjas színművész egy kötetlen beszélgetésre invitált minket, melynek során személyes történeteken keresztül betekintést nyerhettünk a színházak és a filmek világába amellett, hogy sok más, mindennapi téma is előkerült.

Az előadás azzal kezdődött, hogy Csányi Sándor bemutatkozott. Elmesélte, hogy került a színészi pályára, mi kellett ahhoz, hogy negyedjére is megpróbálja a főiskolai felvételit. Természetesen a történetet a tőle megszokott humoros formában adta elő. Mivel az előadásnak nem volt szigorú szerkezete, bármikor tudtunk kérdezni. Így kerültek elő olyan témák, mint például a pénz és a munka viszonya, melyiket éri meg inkább: olyan munkát csinálni rövidebb ideig, amit nem szeretsz, de sok pénzed lesz, vagy inkább olyat érdemes csinálni, amit szeretsz, így nem is akarod abbahagyni. Ezen kívül szó volt még a motivációról, a tehetségről, illetve a magyar filmipar helyzetéről is.

Én nagyon élveztem ezt a 45 percet, mert egy kötetlen beszélgetés volt az egész, ahol a kérdésekre adott humoros válaszok mindenki arcára mosolyt csaltak. Csányi Sándor az előadás végén megfogalmazta, hogy a legfontosabb tanácsa az lenne, hogy próbáljunk meg „minél többet kötődni az élethez”, lépjünk ki az internet világából és létesítsünk emberi kapcsolatokat, bármennyire is könnyebb és izgalmasabb néha egy virtuális világ a valóságnál.

Szerző: Sándor Zsófia

Fotó: welovebalaton