Nos, vannak olyan tájai a világnak, ahol inkább Facebook komment háborút vívnak egymással az emberek arról, hogy fura kiscsaj-e Greta Thunberg, csak hogy ne kelljen megmozdítaniuk a kisujjukat sem klíma-ügyben, és vannak (az előbbinél sokkal kevesebbről van szó), ahol tesznek is valamit. Igaz, még ott is csigalassúságúnak tűnik a munka. 

Azon a képzeletbeli dobogón, amin a legnagyobb kerékpártárolókat építő városok foglalnak helyet, a harmadik helyet Tokió foglalja el. Az ezüstérem a hollandiai Utrechté, de hamarosan mindkettőt megelőzi egy belga város, Gent, amelynek pályaudvara mellé húzzák fel a képeken látható koncepció alapján egészen látványos és funkcionális parkolót. A helyi önkormányzat és a belga vasút a pályaudvar felújításának apropóján fog össze, hogy 2027-re elkészülhessen az utazók kényelmét a zöldebb közlekedést szolgáló beruházás.
7PORfwiRNSV81Ym12Ws

7PORdBYYpTnr1XH11Ws

Láttál már másutt is a világban nagy és/vagy ötletes, esetleg szemmel láthatóan létező igények kielégítésére létrehozott kerékpártárolót? Küldj róla fotót (vagy linket) a Suliújságnak, és lehozzuk!

Fotók: Abdullah Asiran/Anadolu Agency