A minap értesültem róla, hogy az idén megválasztott Diákönkormányzat tagjai szeretnék létrehozni a Kormány testületét, ezzel kibővíteni az SZMSZ szabályzatát. A Kormány tulajdonképpen egy új entitás lenne, amely arra szolgálna, hogy a képviselők nagyobb részt tudjanak vállalni a munkából és ezáltal még inkább magukénak érezhessék az iskola élet szervezésének feladatait, egyfajta összekötő kapocsként tudjanak működni az önkormányzat és a diákélet között.

Kulcsfontosságú szerepe lenne a kommunikációnak, hogy az Elnökség szervezete jobban kiterjedhessen, a DÖK legyen, ami összefogja az iskola diákéletét az évek során már kialakult szervezőkkel együtt. Minden egységnek lenne egy saját vezetője, aki kéthetente, havonta beszámolna az éppen esedékes hírekről, az adott projekt folyamatáról és az esetleges problémákról.

Az utóbb említett egységek közé tartozna a Gólyatábor, a Pinceklub és az F+F főszervező gárdája, a külkapcsolati, illetve a diákéletért és a pénzügyekért felelős képviselő is. A kormány nem csak a DÖK számára jelentene könnyebbséget, hanem az egész iskola javára válna, ugyanis a képviselők a gyűlések után továbbítani tudnák osztályaiknak a fontosabb információkat, amelyeket korábban csak hosszas nyomozás után tudhattak meg. Összességében az Elnökség szeretné, ha az iskolai élet szervezése egyetlen nagy egységként tudna működni.

(Az információkat köszönöm az Elnökség tagjainak.)

Szerző: Kemény Dorina

Fotó: Pixabay