73894022-1024x576 (1)

“A csapat tagjai: Tóth Ambrus, Boér Bence, Szigeti Péter. Mindhárman a Fazekas Mihály Gimnáziumba járunk. Legutóbbi közös megmérettetésünk, a First Lego League alkalmával szereztünk tudomást a Future Makers nagydíjról is, ami egyből felkeltette érdeklődésünket” – írja egy rövid regisztráció után elérhető oldalán a foodcoin.hu online ételmegosztó ismertetője.

2019 tavaszán nyerték meg a srácok a The Coolest Projects elnevezésű nemzetközi ifjúsági programozó versenyt Dublinban, ahol egyébként több mint hétszáz, a világ 22 országból érkezett fiatal mérte össze tudását. FoodOverflow projektjükkel, melynek lényege, hogy használatával a felhasználók megoszthatják másokkal azokat az élelmiszereket, amikre már nincs szükségük, nyerték el a Future Makers Nemzetközi Nagydíját.

Itt olvasható a 24.hu cikke a kezdeményezésről.

A projekt weboldalát pedig itt találod.

Hogy miért emlékezünk meg hónapokkal később a dologról? Azon kívül, hogy a Facebook rejtélyes algoritmusai ismét elénk varázsolták valamiért az erről szóló cikket, egy közösségi megosztáson alapuló oldal akkor tud eredményesen működni, ha valóban felépül mögé egy közösség. Regisztráltunk, és azt látjuk, hogy szükség van még felajánlásokra, szükség van még tagokra!

Fotó: 24.hu