Idén 30 éves az ENSZ Gyermekjogi Egyezménye. Az 1989. november 20-án elfogadott egyezmény célja az, hogy az aláíró országokban mindenhol érvényre jussanak a gyerekek alapvető jogai, és védelmet biztosítsanak számukra az erőszak minden formájával szemben. Az évforduló kapcsán a UNICEF Magyarország kreatív ötletekkel állt elő az adománygyűjtő kampányok műfajában. 

COFFEE MORNING A GYEREKEKÉRT

Szervezzen közös jótékonysági reggelit munkahelyén! Hirdesse meg kollégái körében, készüljenek ínycsiklandó sütikkel, kávéval, teával és gyűjtsenek közösen a gyermekek javára! Induljon jól a nap és támogassanak rászoruló gyermekeket a 30. évforduló alkalmából is!

Szervezzen jótékonysági vacsorát, ebédet vagy akár reggelit, vendégelje meg barátait és kérje őket arra, hogy támogassák kezdeményezésében: azt az összeget, amivel a résztvevők hozzájárulnának a vendéglátáshoz – például beszállnának a vásárlásba vagy vennének egy üveg bort, csokor virágot – dobják inkább be a közösbe, és az UNICEF-nek felajánlva gyermekeket támogathatnak vele világszerte!

 

#SZÜLINAPOMaGYEREKEKÉRT

Ünnepelje születésnapját úgy, hogy másokon segít! Ha közeleg a születésnapja, és úgy érzi, hogy már mindene megvan… és azt sem szeretné, hogy barátai feleslegesen költsenek… és szívesen segít olyan gyermekeknek, akiknek élelmiszerre, tiszta vízre, biztonságra és oltásokra van szükségük, indítson platformunkon gyűjtést arra kérve a családot, a barátokat, hogy születésnapja alkalmából azzal lepjék meg, hogy ők is másokon segítenek.

#FASHION4CHILDREN
Rendezzen gardróbvásárt! Szabaduljon meg a soha nem hordott, fölösleges ruhadarabjaitól miközben jótékony követünkként a befolyt összeggel – vagy akár csak egy kis részével is – olyan gyerekeknek segíthet, akiknek arra a legnagyobb szükségük van!

 

TELJESÍTSEN EGY KIHÍVÁST A GYEREKEKÉRT

Csak a fantázia szabhat határt a lehetőségeknek: vegye kézbe azt a könyvet, aminek elolvasását olyan régen halogatja már, vagy vesse magát mélybe bungee jumpinggal, vegyen részt egy futóversenyen vagy éppen szokjon le a dohányzásról – a lényeg, hogy a kihívásában kérje barátai, ismerősei támogatását és gyűjtsön adományokat!

(UNICEF Magyarország sajtóanyag)