Minden évben, mikor a Lúdavató utáni izgatottság elcsendesül, a Fazekas felsőbb évfolyamos diákjait újabb esemény hozza lázba: az Őszi bál. Kikerülnek a falakra, ajtókra a rendezvény plakátjai, s szerte az iskolában csak azt lehet hallani, hogy: „Na, és te jössz majd a bálra?”

Ezt a mulatságot idén november 8-án tartották meg, és mint mindig, most is az aulában kapott helyet. A rendezvény tavaly óta mit sem vesztett népszerűségéből, a táncparkett idén sem maradt üres. Zene, hangulatos fények, jó társaság, temérdek tánc, fergeteges hangulat: ezek közül egy sem maradt ki.

A fiatalabbak többsége kétkedve áll az Őszi bálhoz, hiszen nem igazán tudják, mi is vár rájuk, mert még nem vettek részt az eddig megszervezettek egyikén sem. Ám két, a bálon résztvevő nyolcadikos diáktársamnak feltett kérdéseim és az ő válaszaik alapján úgy tűnik, mindenkinek egyformán élvezetes lehet egy ilyen rendezvény:

– Mi keltette fel az érdeklődésedet az Őszi bál iránt?

„Láttam plakátokat mindenfelé kirakva, illetve ismerek néhány embert, akik már voltak ilyen bálban, ők pedig meggyőztek arról, hogy menjek.”

„Nos… Sok embertől hallottam, hogy mennyire király, és ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom.”

– Mit vártál a programtól, hogyan „képzelted el”?

„Rengeteg zenével tánccal és mulatással képzeltem el. (…) Abban reménykedtem, hogy a hangulat iszonyatosan jó lesz (nem csalódtam), az elején azonban unszolni kellett a résztvevőket, hogy csináljak/csináljunk is valamit, ne csak álljak/álljunk ott tétlenül. A végére azonban az egész társaság feloldódott, a hangulat az egekben volt.”

„Hogy sokat tudunk majd táncolni és jó lesz a hangulat.”

– Idén a dresszkód az „Őszi falevelek” volt. Hogyan „valósítottad meg”?

„Felvettem egy egyszerű, narancssárga pólót.”

„Kerestem egy őszies színű felsőt, és egy fekete farmerrel vettem fel.”

– Szerinted ötletes volt az idei dresszkód? Te milyen „kategóriát” adnál meg az öltözéknek?

„Szerintem ötletes volt, talán én annyit hozzátettem volna, hogy mondjuk valami hajbavalót vagy valamilyen ,,őszi ékszert”, esetleg csak rövid, vagy csak hosszú ujjú ruhát lehet viselni.”

„Szerintem jó volt, mert sokféleképpen lehetett felöltözni.”

– Hogy érezted magad a bálon?

„Eleinte feszengtem, mert úgy éreztem, a jó hangulathoz még kevesen vagyunk, illetve nem mertem odamenni másokhoz táncolni, féltem, hogy kínos lesz – ugyanis mi voltunk a legfiatalabbak. Nagyjából a bál kezdete után fél-egy órával feloldódtam, egyre többet táncoltam, többször csatlakoztam másokhoz és élveztem az egészet.”

– Mi tetszett legjobban a bálon?

„A finom melegszendvicsek :-D”

– Milyen hangulat jellemezte a rendezvényt?

„Abszolút nyitott és élvezetes, tele vidámsággal.”

A közös táncolások, a vicces pillanatok, a zene és az egyszerű dekoráció együtt felejthetetlen élményt nyújtottak a résztvevőknek. Együtt tölthettek egy vidám estét a barátaikkal és új embereket is megismerhettek. Aki elérte az alsó korhatárt és fel is keltette a bál az érdeklődését, ne habozzon, hiszen nem fogja megbánni, ha elmegy. Igaz, hogy a hangulat lassan indul be, de a végére az egész egy mókás forgataggá válik. A dresszkódon meg nem kell stresszelni, hiszen, mint látható, senki nem veszi nagyon komolyan.

Az Őszi bál egy fantasztikus program, amit egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia, mert csak nyerhet vele. Aki pedig lemaradt erről a programról, ne búsuljon, remélhetőleg lesznek még bálok a tanévben!

 

Szerző: Kelemen Kinga (8. d)

Képgaléria itt