Tennél valamit a tudományos haladásért? Ma a nyilvános gridekhez egy teljesen átlagos teljesítményű géppel, otthonról is csatlakozhat bárki egy kliensprogram letöltésével.

A program segítségével a hétköznapi felhasználók önkéntesen felajánlott kapacitást bocsátanak a kutatók rendelkezésére, akik szétküldik az egymástól bármilyen távolságra lévő, ugyancsak a program által hálózatba integrált számítógépekre a számítási feladatok részegységeit. A csatlakozott felhasználók gépei a feladat elvégzése után visszaküldik az eredményeket a központi szervereknek, amelyek értelemszerűen nem végeznek számítási feladatokat, csak a kimenő és beérkező adatcsomagokat gyűjtik össze, és rendszerezik. Az ily módon tulajdonképpen a világ legerősebb szuperszámítógépévé összeépülő hálózat számolási és tárolási kapacitása csakis attól függ, hány felhasználót sikerült meggyőzni arról, hogy a projekt fontos tudományos eredményekkel szolgálhat.

Milyen kutatási projektek futnak most?

OpenPandemics – COVID-19

A Scripps Research tudósai a World Community Grid segítségével keresik a COVID-19 lehetséges kezelési módjait, és nyílt forráskódú eszközöket hoznak létre a jövőbeli világjárványok gyors és korai kezeléséhez.

African rainfall project

Afrikában a mezőgazdaság 95%-a a csapadéktól függ. Ez a projekt hatalmas számítási teljesítményt, a The Weather Company adatait és más adatokat használ fel, hogy pontosabb csapadék-előrejelzést készítsen, ami segít a gazdálkodóknak.

Smash Childhood Cancer

A World Community Grid 2009 óta részese a gyermekkori rák elleni küzdelemnek. Ez a projekt folytatja ezt a munkát a jobb kezelések keresésének kiterjesztésével a gyermekkori rák több típusára.

Help Stop TB

A tuberkulózis 2014-ben 1,5 millió ember halálát okozta, így a világ egyik leghalálosabb betegsége. Segíthetsz a kutatóknak többet megtudni erről a betegségről és annak leküzdésének módjáról.

Mapping Cancer Markers

A rákmarkerek feltérképezése célja a különféle ráktípusokhoz kapcsolódó kémiai markerek azonosítása. Ez segít a kutatóknak abban, hogy korábban felismerjék a rákot, és személyre szabottabb rákkezelést tervezzenek.
https://www.worldcommunitygrid.org/