#Kommunikáció #Ókor #Vidd hírét!

Milyen ügyben leveleztek egymással az egyiptomi istenek? Melyik titán tanította meg az írást az emberiségnek? És mi ezt honnan tudjuk? Hogyan postáztak az ókorban egy szerelmes levelet? Ha alphától ómegáig nem is jutunk el, Pompeii vicces falfirkáitól az Instagram szó jelentéséig sok érdekességet tanulhattok velünk az idei Pannon Versenyjátékokon!

A Pécsi Tudományegyetem Klasszika-filológia Tanszéke és a Palladion Műhely a 2021/2022-es tanévben közösen hirdet tanulmányi versenyt az ókori egyiptomi és görög–római kultúráról magyarországi és Kárpát-medencei iskolák 5–12. évfolyamos diákjai számára.

A verseny az internet világát hozza kapcsolatba az ókori egyiptomi és görög-római kultúrával, ezzel is motiválva a tanulókat a részvételre, tehetségük kibontakoztatására. A tanulmányi versenyt az ókori irodalom, történelem és életmód, művészet, mitológia és filozófia iránt érdeklődő általános és középiskolai tanulók számára hirdetjük meg, hat nevezési kategóriában, a tanulók eltérő érdeklődési területeinek figyelembe vételével.

VERSENYKATEGÓRIÁK (részletesen lásd alább)

· HyperQuest

Kétfordulós online kvíz 7–12. osztályos csapatoknak (1–3 fő/csapat)

· HyperQuest.LAT

Kétfordulós online kvíz 7–12. osztályos csapatoknak (1–3 fő/csapat)

· Aenigmata Latina „minores”

Kétfordulós latin fordítási verseny egyéni versenyzőknek, akik legkorábban 2020 szeptemberében kezdtek el latint tanulni

· Aenigmata Latina „maiores”

Kétfordulós latin fordítási verseny egyéni versenyzőknek, akik legkorábban 2019 szeptemberében kezdtek el latint tanulni

· Kheirón Küldetés 5–7 Háromfordulós online pályázat és kreatív versenymű elkészítése 5–7. osztályos csapatoknak (max. 15 fő/csapat)

· Kheirón Küldetés 8–10

Háromfordulós online pályázat és kreatív versenymű elkészítése 8–10. osztályos csapatoknak (max. 15 fő/csapat)

NEVEZÉS, JELENTKEZÉS

Jelentkezni egy vagy több kategóriában lehet. A jelentkezési űrlap a https://bit.ly/3yS8TjA linken érhető el.

Jelentkezési határidő: 2021. október 15. (Kheirón Küldetés)

2021. november 19. (HyperQuest és Aenigmata Latina)

A nevezés és a részvétel ingyenes.