Az európai földrajzi társaságokat összefogó ernyőszervezet, az EUGEO, az idei évben április 9-re szervezi hagyományos GeoNight programját.

Az országhatárokon és kultúrákon átívelő nemzetközi rendezvénysorozathoz immár harmadik éve csatlakozik a PTE Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézete. A 35 résztvevő ország közül Magyarország adja a második legtöbb programot, melyből hatot a #pecsifoldrajz-osok biztosítanak.

Az idei pécsi kínálat a földrajz új irányait és a hagyományosnak vélt földrajzi témákat ötvözi, kiegészítve ezt néhány érdekességgel, mint a Pécs városát éjszakai fényekben bemutató fotópályázat vagy a középiskolai földrajz-verseny, a HunGeoContest éppen aktuálisan zajló országos döntőjéről készülő rövid beszámoló.

2019-ben az első pécsi Földrajz Éjszakáján a személyes jelenlét lehetővé tette éjszakai geocaching szervezését, amelyben a PTE Botanikus Kertjét kellett végigjárni a résztvevőknek. A rendkívül sikeres eseményen 20 csapat vett részt. Tavaly a járványhelyzet miatt már az online tér adott lehetőséget a földrajz jelentőségének hangsúlyozására, ekkor egy virtuális geocaching túra keretében „utaztatták” el az érdeklődőket a világ számtalan pontjára.

A pécsi földrajzosok az online tér lehetőségeit innovatív ötletekkel fűszerezve, szakterületükön élen járva az országban, igyekeznek megmutatni a virtuális tér és/vagy valóság és a geográfia kapcsolódási lehetőségeit.

Időpont: 2021. április 9. 18:00

Helyszín: MS Teams

Regisztráció: https://forms.gle/eMvZxaFYQPXe33AUA

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/256273556194446

További információ: Jerkovicsné Stefán Klára tel: +36-30-9472151

 

Részletes program:

18:00 Dr. Sarkadi Noémi: Derült Égből… – avagy meteorológia a mindennapokban

18:30 Dr. Gyuricza László: Kalandok a világ végén: Patagónia – Andok – Tűzföld (Argentína-Chile)

19:15 „My Night Lights Pécs” fotópályázat eredményhirdetése

19:45 Dr. Pirisi Gábor – Dr. Trócsányi András: Irány az olimpia

20:00 Sendula Eszter – Farkas Márton – Dr. Kovács János: Geoenergy

21:00 Dr. Gyenizse Péter: Éjszakai égbolt

 

#pecsifoldrajz               #pecsittk                       #pecsIGEO                    #pecsifoldtudomany

 

Fotó: space.com