Az elmúlt egy év olyan kihívást jelentett mindannyiunk számára, amelyben sokat tanulhattunk magunkról, környezetünkről, a változáshoz való alkalmazkodási képességünkről. Alapvetően rossz emlékként gondolunk a vírussal eltöltött időszakra, pedig ha mélyen a lelkünkbe nézünk, számos pozitív élménnyel gazdagodtunk.

A Pécsi Tudományegyetem „PosiTivE – „Neked mi jót adott a megváltozott élethelyzet?” elnevezésű fotópályázatával azokra a pillanatokra, eseményekre kívánja felhívni a figyelmet, amelyek a megpróbáltatásokkal tarkított periódus ellenére, akár rövid távú, akár maradandó pozitív változást jelentenek a hétköznapokban.

A fotópályázattal a szervezők célja reflektorfénybe helyezni a járványhelyzet ellenére megélt pozitív, lélekemelő, a nehézségeken átsegítő élményeket.

A pályázatot két kategóriában hirdetik meg:

  • Középiskolás korosztály számára, az ország egész területéről
  • Hazai és külföldi társegyetemek polgárainak a világ minden szegletéből

Az elkészült fotókat a photo2021@pte.hu e-mail címre várják 2021. április 30-ig. A beérkezett műveket szakmai zsűri értékeli, és az általuk legjobbnak ítélt 50 alkotást teszik közzé a PTE hivatalos közösségi média felületein.

A szakmai zsűri által kiválasztott kategóriánkénti első három helyezettet pedig értékes nyereményekkel is jutalmazzák.

Pályázati adatlap és további információ: pte.hu/positivephoto