Amikor bejelentették, hogy újra digitális oktatás lesz, az iskolában voltunk. Várható volt, ugyanis abban az időszakban 3000-4000 fertőzött volt naponta, és az elhunytak száma is radikálisan nőtt.

Először boldogok voltunk, hogy végre lesz egy kis pihenőnk, de ez az öröm hamar elmúlt. Rájöttünk, hogy így az osztály sokáig nem fogja látni egymást, hiszen egy héttel ezelőtt kijárási korlátozás lépett érvénybe.

A tanárok is nagyon meglepődtek, és a maradék két napban mindenki elmondta, hogy mik lesznek az elvárásai, és ki hol fog feladatot adni, dolgozatot íratni. Kaptunk egy órarendet, ami a digitális oktatás időszakára vonatkozott. Most már másfél hete vagyunk itthon, és ez egyre unalmasabb. Naponta 3-4 óránk lehetne, de vannak tanárok, akik annak ellenére, hogy épp nem lenne velük óránk, azokat is megtartják. Ezt teljesen megértem, hiszen az anyaggal haladnunk kell, és online minden kétszer annyi ideig tart. De napi 6-7 órát a gép előtt tölteni elég fárasztó, nem beszélve arról, hogy ebbe az időbe a házi feladatokat még nem is számoltuk bele. Most úgy néz ki, hogy december 11-éig lesznek online az órák, de a kormány bármikor meghosszabbíthatja az erre vonatkozó rendeletet.

Illusztráció: Vectorstock

Szerző: diák (név a szerkesztőségben)