Unicef-üzenet kattintás után.

A korábbi években megszokhattátok, hogy vidáman és mozgalmasan, a gyerekek bevonásával telik ez a nap. Bár idén a legtöbb esemény az online térben valósul meg, látványos elemeknek nem leszünk híján: a közösségi médiában „kék hullám” várható, és ahogy világszerte, úgy nálunk is kék fénybe borul számos ikonikus építmény. Vonaton, buszon utazva gyerekek sorolják majd a gyermekjogokat.

Ugyanakkor fontosnak érezzük, hogy egy olyan problémára hívjuk fel a figyelmet, amely a jelenlegi járványhelyzetben világszerte felerősödött. Aktuális kampányunk ezért a gyermekbántalmazásról szól, címe egyben fő üzenetünk is: Ismerd fel, és tegyél ellene! Figyeljünk fel a jelekre, vegyük észre, ha egy gyereket a környezetünkben bántalmaznak. Ne menjünk el mellette tétlenül, ha módunkban áll megvédeni.

Gyakorlati segítséget is szeretnénk nyújtani a szemléletformálás mellett: gyermekbántalmazás elleni mesterkurzussal, hétköznapi eseteket és a lehetséges megoldásokat soroló kisokossal és szakmai beszélgetésekkel.

Csatlakozz hozzánk november 20-án és tegyünk együtt azért, hogy a világ biztonságosabb hely legyen minden gyerek számára!

Iratkozz fel mesterkurzusunkra az unicef.hu/bantalmazas oldalon és mi elküldjük neked Ismerd fel és tegyél ellene – Gyermekvédelmi kisokos a bántalmazásról című kiadványunkat is.

Kövesd izgalmas panelbeszélgetéseinket november 20-án 14 órától az UNICEF Magyarország Facebook oldalán. Szakértők beszélgetnek az otthon falai között, az intézményekben és az online térben történő bántalmazásról és a megelőzés módjairól.

Ezen a napon azzal is segítheted az UNICEF munkáját, ha hívod a 13666-os adományvonalat, vagy elküldöd a „Teszek ellene” mondatot SMS-ben. Hívásonként és SMS-enként 500 Ft-tal támogatod a gyerekbántalmazás megelőzését.

Screen Shot 2020-11-20 at 8.28.29 AM

 

(sajtóanyag)