Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit.

Bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól az mvmjuniorprima.hu oldalon. 

Számos korábbi Junior Prima díjazott mára a világ legjelentősebb hangversenytermeiben lép fel, a fejenként kétmillió forint támogatással járó díj nem csupán pénzbeli juttatást, hanem jelentős szakmai elismerést is jelent. A rangos díjátadó eseményen minden évben tíz fiatal művész kapja meg a Junior Prima Díjat, ami az ifjú zeneművészek körében a legnagyobb presztízsű hazai elismerésnek számít. A zsűri tagjai minden évben a magyar zeneművészet szaktekintélyei közül kerülnek ki. A korábbi évekhez hasonlóan idén is dr. Vigh Andrea Liszt- és Prima-díjas hárfaművész, Érdemes Művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora a grémium elnöke. A zsűri tagjai továbbá Marton Éva Prima Primissima-, Kossuth- és Szent István Rend-díjas operaénekes, a Nemzet Művésze, Dráfi Kálmán Liszt-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének vezetője, Fekete Gyula Erkel-díjas zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés tanszékének vezetője, Fülei Balázs Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kamarazene tanszékének vezetője, Binder Károly Erkel-díjas zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz tanszékének vezetője, Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, Liszt-, Prima- és Junior Prima-díjas, Érdemes Művész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, Boldoczki Gábor Liszt- és Junior Prima-díjas trombitaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Fazekas Gergely zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, valamint Jakobi László gordonkaművész, Cziffra Életműdíjas hangversenyrendező.

„Korábbi díjazottjaink nem csak Magyarországon, hanem külföldön is jelentős sikereket érnek el, kiemelkedő művészeknek számítanak, a világ legnevesebb helyszíneit töltik meg zenével. Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a magyar zeneművészet új generációi is a legmagasabb szakmai, művészeti színvonalat képviselik” ­– vélekedik dr. Vigh Andrea, a zsűri elnöke.

A november 26-i online eseményen tehát kiderül, hogy idén mely fiatal tehetségek vehetik át a Junior Prima Díjat magyar zeneművészet kategóriában, sőt egy gálakoncert keretében tudásukat is megcsillantják a díjazottak.

További részletek: https://mvmjuniorprima.hu/

Facebook esemény: Junior Prima díjátadó és gálakoncert

(sajtóanyag)