A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi és Földtudományi Intézete immár nyolcadik éve ad otthont a nemzetközi GIS Day-hez csatlakozó magyarországi rendezvénynek.

Az előző évekhez képest rendhagyó módon online térben megrendezendő eseményt 2020. november 18-án 10 órától tartják a PTE Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet szervezésében. A konferencián olyan cégek és szervezetek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők, melyek a geoinformatika, térinformatika és távérzékelés élvonalában végzik tevékenységüket.

Az előadók olyan neves cégeket és oktatási intézményeket képviselnek, mint a NASA JPL, az ESRI, az L3Harris, a CapellaSpace, az ESA, a Lutra Consulting, a WRI, a Charles University of Prague és a University of Salzburg, akik térbeli adatok kezeléséről, GIS oktatásról, távérzékelésről és sok más érdekes témáról beszélnek.

A konferencia mindenki számára ingyenes, a jelenléthez regisztráció sem kell. A csatlakozáshoz szükséges információk, valamint a végleges program az esemény facebook oldalán lesz elérhető:

https://www.facebook.com/events/3290363917749389/

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékát mindenki szíveskedjen jelezni a facebook eseménynél!

 

(sajtóanyag)