Először ül a virtuális kerekasztalhoz Neil deGrasse Tyson amerikai asztrofizikus, milliók által követett tudománykommunikációs személyiség, Stuart J. Russell, a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora, és több más, nemzetközi szintű szakértő, hogy a mesterséges intelligencia fejlődéséről beszéljenek. A Future Talks powered by MVM online, angol és magyar nyelven is elérhető talk show-n bárki felteheti kérdését az intelligencia sztárjainak november 30-án.

 Milyen lehetett átélni azt, amikor az elektromosság szolgálatba állítása alapjaiban változtatta meg a világot? Mit éreztek az áram első használata után az emberek, gondolták volna, hogy nem is olyan sokára mindent át kell értelmezniük? Sokan talán nem is sejtik, de nagyon hasonló folyamatok zajlanak ma is a világban. A mesterséges intelligencia már régóta velünk van, a következő időszakban azonban legalább akkora változásokat hoz, mint tette azt az áramhasználat elterjedése.  Okostelefonunkban, autónkban, otthonunkban, az egészségügyben, a közösségi oldalakon, a kereskedelemben vagy éppen az energetikában is ott van a technológia. És ez a jövőben sem lesz másként. Sőt, munkánkat, szabadidőnket és emberi kapcsolatainkat is egyre inkább meghatározza majd. Mégsem tudunk róla eleget, pedig ez régen nem csupán a fehér köpenyes tudósokat érinti. De kinek tegyük fel kérdéseinket?

Elveszi a munkád vagy újakat hoz létre? Hogy „néz ki most”, és hogyan képzeljük el jövőben? Emberszerű lesz, állat esetleg növény? Félnünk kell tőle vagy jobb lesz életünk általa? Lehet lelke, érzelme? Mit kezdenek egymással az intelligens gépek? Lehetnek jobbak, mint az őket létrehozó ember? A legfontosabb válaszok megadására vállalkozik a Future Talks – powered by MVM élő, online, interaktív talk show, a mesterséges intelligencia nemzetközi nagyágyúival. A legilletékesebbek mondják el, hogy hol áll most, merre fejlődik a technológia. Kérdéseit pedig bárki felteheti a szakértőknek november utolsó napján.

A műsorba New Yorkból jelentkezik be Neil deGrasse Tyson világhírű amerikai asztrofizikus, író, tudománykommunikációs személyiség, több sikeres ismeretterjesztő televíziós műsor házigazdája a National Geographic csatornán. San Francisco-ból kapcsolódik a beszélgetéshez Stuart J. Russell, a kaliforniai Berkeley Egyetem, illetve a San Francisco-i Egyetem professzora, idegsebész, a mesterséges intelligencia 118 ország több mint 1300 egyetemén használt alaptankönyv társszerzője. Az esemény moderátora Tilesch György, a Mesterség és intelligencia (BetweenBrains) című könyv társszerzője, a világ egyik legkeresettebb mesterségesintelligencia-szakértője. Az este folyamán megosztja véleményét a nézőkkel Buzsáki György, a New York Egyetem orvosi karának professzora, agykutató, a Magyar és az Amerikai Tudományos akadémia tagja, az agykutatás Nobel-díjának megfelelő Agy Díjjal is elismert szaktekintély. A talk show ötödik tagja Kishonti László közgazdász, az önvezető járművek technológiáját a mesterséges intelligenciára is támaszkodva fejlesztő, a nemzetközi is sikeres AImotive vezérigazgatója.

Az élő talk show ingyenesen, bárki által megtekinthető az MVM Facebook- és Youtube-csatornáján, illetve a Future Talks – powered by MVM honlapján november 30-án 18 órától.

Az esemény nyelve angol, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/398239114862049/

További információk: www.mvmfuturetalks.hu