Biztos mindenkinek volt már rossz napja. A rosszkedv elűzésére az interneten rengeteg praktikát lehet találni, de az egyik legjobb módszer az, ha megnézünk egy vígjátékot. Két csoportra lehet őket bontani: a filmek és a sorozatok. Az utóbbi részenként kb. 25-30 percesek, míg a filmek kb. másfél-kétórásak. Szerintem ez az a 8 vígjáték, amit egyszer az életben mindenkinek meg kell néznie.

SOROZATOK

Friends: (Jó barátok) egy amerikai televíziós filmsorozat, amely tíz éven keresztül futott a televízióban. A sorozat hat, a húszas (később harmincas) éveiben járó fiatal (három férfi és három nő) mindennapjait követi nyomon. Az első epizód 1994. szeptember 22-én került adásba az Egyesült Államokban, az utolsó pedig 2004. május 6-án.

7-shocking-secrets-revealed-about-the-tv-show-friends

The Big Bang Theory: (Agymenők) A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy bérelt lakásban a két főszereplő Caltech-tudós: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Életüket mindjárt az első epizódban felforgatja egy csinos, szőke pincérlány, Penny érkezése a szemben lévő lakásba. A két zseni gondolkodásmódja és ,,kockasága” merőben eltér az átlagos életet élő emberek életvitelétől, ami a poénok egyik fő forrásává válik.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.22.06 PM

Family guy: A sorozat általában a túlsúlyos családfő, Peter Griffin kalandjairól szól, aki egy ügyefogyott, de jószándékú munkásember. Az ő felesége a gazdag Pewterschmidt családból származó Lois, aki általában háziasszonyként tevékenykedik, illetve zongoraleckéket ad. A házaspárnak három gyereke van: a legidősebb Meg, aki előnytelen megjelenése és az iskolában való népszerűtlensége miatt állandó célpontja Peter és úgy általában a család vicceinek. Második gyermekük Chris, aki édesapjára teljes mértékben hasonlít mind testalkatban, mind szellemi képességekben. Harmadik gyermekük Stewie egy ördögi, világuralmi terveket dédelgető csecsemő.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.23.50 PM

FILMEK

Másnaposok: Az esküvője előtt álló Doug, az iskolai tanár Phil, a fogorvos Stu és a menyasszony testvére, Alan nekivágnak Las Vegasnak, hogy ott tartsák meg a tervezett legénybúcsút. A Cesars Palace nevű luxus-kaszinóban szállnak meg, és a szálloda tetején elhatározzák, hogy ez lesz életük legemlékezetesebb éjszakája. Mint később kiderül, Alan, hogy emlékezetesebb legyen az éjszaka, egy ismeretlen eredetű és hatású drogot tett az italukba, aminek a mellékhatása, hogy kitörli az emlékezetet. Innentől kezdve megpróbálják összerakni a nyomok alapján az éjszaka történteket, és megtalálni Dougot, akinek aznap délután van az esküvője.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.25.19 PM

A kém: A történet középpontjában a szerény CIA-elemző, Susan Cooper áll, aki az ügynökség legveszélyesebb és legkeményebb küldetéseit készíti elő a háttérben dolgozva, illetve a terepen dolgozó ügynököt akció közben a tanácsaival segíti. Amikor azonban megölik Bradley Fine nevű társát, kénytelen belevetni saját magát a nyomozásba, hogy bosszút álljon az elkövetőn. Kéretlen segítséget Rick Ford kirúgott ügynöktől kap, akivel De Luca és Rayna Boyanov nyomára bukkan.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.26.24 PM

Női szervek: Sarah Ashburn az FBI különleges ügynöke. Talán túlzottan is különleges: egyedül dolgozik – hiszen senki sem szeret vele dolgozni, mivel nagyképű és goromba. Egy rajtaütést követően – ahol kiderül, hogy Ashburn szimata még a rendőrkutyáénál is jobb – egy emlékeztetőből értesül hogy főnökét, Hale-t előléptették. Reméli, hogy ő kerülhet majd a helyére. Hale tájékoztatja a következő feladatáról: új játékos tűnt fel a pályán, Simon Larkin. Nincs róla semmi, még egy fotó sem. Mindössze azt tudják, hogy egy Julian Vincent nevű alak dolgozik neki. Leküldi Ashburnt Bostonba, hogy derítse ki, amit lehet.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.30.58 PM

Rossz anyák: Anyának lenni nem könnyű feladat. Amynek látszólag tökéletes az élete, csodás otthonában éldegél a férjével, két eminens gyerekével, gyönyörűen néz ki, és a munkahelyén is folyamatosan helytáll. De egy nap eljön az a pillanat, amikor besokall a napi rutintól, a rá háruló feladatoktól és a szülői munkaközösségben tevékenykedő, túlbuzgó anyáktól. Két hasonlóan túlstresszelt anyatársával úgy döntenek, kimenőt adnak maguknak, és vad tivornyázásba kezdenek. Csak egy dolog számít: hogy jól érezzék magukat. Visszatér a régi koleszos csajbulik ideje nagy ivászatokkal, kalóriadús kajálásokkal, hajnalig tartó dumálásokkal. Az iskola makulátlan szülői azonban görbe szemmel nézik a lázadást, és keresztes hadjáratot hirdetnek „felelőtlen” társaik ellen – ám a szabadelvű anyatriót nem kell félteni.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.33.48 PM

Üvegtigris: Egy magyar klasszikus. Az Üvegtigris története hat jó barát mindennapjait mondja el, ők: Lali, az amerika-mániás büfés; Gaben, az autónepper; Róka, a piti csencselő; Cingár, a szaxofonos; Csoki, az infantilis; és Sanyi, a bolond hajléktalan. Kalandjaikról ők maguk mesélnek el egy rendőrségi kihallgatáson. Lali üzemelteti az út szélén leparkolt Üvegtigris nevű büfékocsit, ami egy kis tó mellett áll, de a barátai szerint a kocsi rossz helyen van, ezért nincsen forgalma. Gaben rábeszéli Lalit, hogy adja el a régi Uazát és vegyen helyette egy igazi amerikai Impalát. A barátai figyelmeztetik Lalit, hogy Gabentől kocsit venni nem a legjobb ötlet, mert Cingár szerint Gaben „morálisan ingoványos”. Lali ennek ellenére eladja az Uazt, de Gaben az adásvétel után sem hajlandó hozni az Impalát, ilyen-olyan kifogásokra hivatkozva. Közben az Üvegtigrisnél még számtalan dolog történik: bankrablók jönnek, akik elviszik Laliék ruháját, és pucéran a büfékocsiba zárják őket, vagy ott van például egy vicces esküvő, amelynek végén a kis társaságot a menyasszony kis híján háborúba sodorja.

Screen Shot 2020-04-30 at 12.35.12 PM

 

Szerző: Tóth Dániel (8.b)

Fotók: Internet