Az összes óra linkje egy helyen

Történelem_4, Repárszky Ildikó a negyedik rendhagyó történelemóra keretében a Kádár-korszakkal fog foglalkozni. Ez a második rész, a következő két órán keresztül ez lesz a téma. Az előadásban az alábbi témákról lesz szó: viccek és karikatúrák az érettségi feladatokban; Kádár személyi kultusza helyett „puritán-kultusz”; a kádárizmus gazdaság- és társadalompolitikája; a mezőgazdaság kollektivizálása, a háztáji gazdaságok és kiskertek szerepe a gazdaságban; a második gazdaság fogalma és típusai, a másodállás(ok) következményei.

Matematika_4, Csapodi Csaba mai óráján a mértani sorozatokkal, exponenciális függvényekkel és logaritmus számítással kapcsolatos feladatokat magyarázza el.

Magyar_4, Kovács Péter bemutatja, hogyan lehet jól megírni egy novellaelemzést.

Történelem_3, Repárszky Ildikó a harmadik rendhagyó történelemóra keretében Magyarország 20. századi történelmével, azon belül a Kádár-korszakkal fog foglalkozni. Ez ráadásul csak az első rész, a következő három órán keresztül ez lesz a téma. Az előadásban szó van arról, hogy: milyen előzmények vezettek Kádár hatalomra kerüléséhez? Milyen nagyobb időszakokra lehet osztani a Kádár-korszakot? Hogyan változott az évek során a Kádárról kialakult kép? Hogyan viszonyult a társadalom Kádár Jánoshoz?

Matematika_3, Csapodi Csaba online előadásában a következő témákról beszélt: a mértani sorozatokról, hogyan lehet megtalálni egy sorozat elemeit; arról, hogyan működnek a logaritmusok, és hogyan lehet őket kiszámolni; az exponenciális függvényekről, és arról, hogyan lehet a függvények értékeit kiszámolni; továbbá olyan praktikus tanácsokról is, hogy hogyan kell beállítani a számológépeket ahhoz, hogy ne essünk számítási hibákba.

Magyar_3, Kovács Péter egy konkrét érettségi feladaton keresztül bemutatja, hogyan lehet jól megírni egy összehasonlító elemzést.

Történelem_2, Repárszky Ildikó a második rendhagyó történelemóra keretében elmondja, hogy a gazdaságon és a külpolitikán túl milyen tényezők járultak még hozzá a Szovjetunió felbomlásához és mit kell tudni a délszláv háborúról.

Matematika_2, Csapodi Csaba a valószínűségszámításról és a mintavételről tart rendhagyó órát, mert ez egy nehéz téma, ami gyakran szerepel az érettségi feladatai között.

Magyar_2, Kovács Péter a második óráján azt mondja el, hogyan kell megoldani a szövegértelmezési feladatokat, és milyen ismeretekre tudunk támaszkodni ezek megoldása során.

Történelem_1, Repárszky Ildikó, a Fazekas Mihály Gimnázium vezető tanára először az elveszített versenyről, vagyis a keleti blokk összeomlásáról és a hidegháború végéről tartott rendhagyó órát.

Matematika_1, Csapodi Csaba, az ELTE oktatója kombinatorikáról tartott órát, mert az érettségin szinte mindig vannak kombinatorikai feladatok, és ezek rendre nehézséget okoznak a diákoknak.

Magyar_1, Kovács Péter, a Fazekas Mihály Gimnázium tanára az első órán azt magyarázta el, hogyan lehet jó szöveget készíteni, ami az érettségi egyik kulcsfontosságú része.

Fotó: Pixabay